Eerste duurzame parfum RUIK gaat in productie! - Startup Almere
604
post-template-default,single,single-post,postid-604,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Eerste duurzame parfum RUIK gaat in productie!

Eerste duurzame parfum RUIK gaat in productie!

De Almeerse Startup RUIK is hard op weg om de parfumwereld te veranderen. Lees hieronder het artikel over hun nieuwe product en de crowdfunding.

Crowdfunding 100% geslaagd, sinaasappels krijgen tweede leven

Het parfum VERSCHIL van de Almeerse start-up RUIK maakt toekomstige klanten nu al enthousiast! Binnen een paar weken tijd hebben broer en zus Boye en Noëlle de financiering rond gekregen om van sinaasappelschillen een natuurlijk en duurzaam geurtje te maken.

RUIK – op naar een plantaardige en duurzame toekomst
“Wij ontwerpen en maken zelf parfums die helemaal plantaardig en duurzaam zijn. En dat ruik je! De geur is veel unieker en dieper dan synthetische parfums”, legt Boye uit. “We hebben in Almere op straat het parfum getest, zowel mannen als vrouwen vinden het heerlijk en bijzonder ruiken.”

Op naar 200%
Tot nu toe hebben al meer dan 100 mensen de crowdfunding gesteund. Het doelbedrag van 7.000,00 euro is daarmee gehaald. Noëlle: “We zijn super blij met zoveel verschilmakers die net als ons geloven in een duurzamere wereld waarin we verspilling en vervuiling tegen moeten gaan. Boye: “Als we echt impact willen maken hebben we nog 8.000,00 nodig, dan kunnen we ook een volgende parfumlijn kunnen realiseren!”

Orange is the new green!
Noëlle: “Op dit moment wordt 50% van de sinaasappelschillen weggegooid. Raad eens hoeveel dat is…20 miljoen ton per jaar wereldwijd. Superzonde, dus die schillen redden we en we maken er zowel parfum als een verpakking van.” De naam voor het parfum was snel bedacht. Volgens Boye en Noëlle maak en ruik je het…VERSCHIL – EAU D’ORANGE! Via de crowdfunding op Oneplanetcrowd is dit eerste parfum van RUIK te bemachtigen.

Hoe ruikt verschil?
Verschillend natuurlijk. De één denkt terug aan de vakantie op Salou, de ander vindt het parfum goed passen bij een vurig iemand met frisse ideeën. Fris, energiek, warm, houtig en kruidig. “Vroeger maakten we vlammetjes met sinaasappels boven vuur, het ruikt voor ons naar vroeger en naar nieuwe avonturen maar dan als ondernemers”, vertelt Noëlle.

Doe mee
Met dat avontuur en een betere wereld kun jij RUIK en jezelf helpen! Via de crowdfunding op One Planet Crowd gaan de eerste 500 flesjes VERSCHIL in de voorverkoop. Bestel voor 15 augustus een editie voor jezelf en/of een ander.

Powered by Floriade
RUIK is onderdeel van Urban Greeners, de jonge koplopers van de Floriade 2022 in Almere. RUIK gaat de komende jaren op het Floriadeterrein laten zien hoe je op een plantaardige en duurzame manier parfum kan maken. Dat gebeurt door het zelf telen van geurplanten, het lokaal verwerken van reststromen uit de voedsel- en tuinbouwsector en het destilleren van deze planten tot hoogwaardige essentiële oliën. Zo kan iedereen in 2022 ruiken naar verschil.

Contactgegevens 

Interview op te vragen bij Noëlle Dorenbos | info@ruik.org | 06 24156317 | beeldmateriaal zie Dropbox | crowdfundingsfilm zie Vimeo | Funden op One Planet Crowd

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.