Startup Almere | Jonge ondernemers deze zomer aan de slag
590
post-template-default,single,single-post,postid-590,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jonge ondernemers deze zomer aan de slag

Jonge ondernemers deze zomer aan de slag

Twintig Flevolandse jongeren zijn dinsdag 19 juli begonnen met het project ZomerOndernemer. Zij starten deze zomervakantie hun eigen bedrijf, als alternatief voor een vakantiebaan.

De jongeren zijn tussen de 15 en 24 jaar en afkomstig uit heel Flevoland. Ze hebben uiteenlopende ideeën voor een bedrijf, zoals webshops voor exclusieve en zelfontworpen kleding en sieraden, reclame op werkkleding, een online bijlesplatform, een organisatieadviesbureau, media vormgeving, fotografie en het 3D-printen van onderdelen voor cosplay (gekostumeerde rollenspelen).

In de Rabobank Flevoland in Lelystad leren ze de eerste drie dagen ‘ondernemende vaardigheden’ maar ook over onderwerpen als belastingen en administratie. Na de training is er elke week een terugkombijeenkomst bij diverse bedrijven in Flevoland. Op 25 augustus is er een feestelijke afsluiting bij de provincie Flevoland.

Als onderdeel van de training doen de jonge ondernemers een guerillamarketingactie in het centrum van Lelystad. Ze krijgen een willekeurig voorwerp, zoals een Pinokkio of een pot met schelpen, waarmee ze een ludieke actie bedenken om in een uur 20 euro te verdienen.

ZomerOndernemer Flevoland wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Het project wordt gefinancierd door de gemeenten, de Rabobank, MAC3Park, stichting CCHO, Fonds 21, Okkerse en Schop en de provincie Flevoland.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.