Startup Almere | Vergroot je kans op bedrijfsfinanciering
555
post-template-default,single,single-post,postid-555,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vergroot je kans op bedrijfsfinanciering

Vergroot je kans op bedrijfsfinanciering

Ruim 30 belangstellenden waren vorige week aanwezig bij de workshop “Vergroot je kans op een bedrijfsfinanciering”. De workshop werd georganiseerd door het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering, het fysieke loket op het Ondernemersplein Almere, waar Almeerse ondernemers vrijblijvend advies kunnen krijgen over diverse financieringsmogelijkheden voor hun businessplan.
Ondernemers kregen uitleg van Siomara Spalburg, van Rabobank Almere, over hoe een financierende organisatie naar een businessplan kijkt. De wereld om ons heen verandert en zo ook hoe banken een financieringsaanvraag in behandeling nemen. Vooral het fenomeen stapelfinanciering speelt nu een prominente rol, maar ook de persoonlijke benadering is meer van deze tijd. Mirjam van Duijn van Qredits Microkredietfinanciering verschafte inzicht in de mogelijkheden op het gebied van microkredietfinanciering. Voor veel ondernemers was onduidelijk wat “micro” nou eigenlijk inhoudt. Jan van Ruitenbeek van de Crowdfund organisatie Collin Crowdfund nam de aanwezigen mee in de stappen die een ondernemer doorloopt bij de keuze van Crowdfunding als financieringsmogelijkheid. Marketing speelt een grote rol bij crowdfunding. Er komt meer bij kijken dan alleen de aanvraag zelf. Investeerders verwachten een actieve houding van de ondernemer.

De 3 sprekers zoomden in op de wijze waarop zij als organisatie naar een bedrijfsplan kijken, welke onderdelen in het plan van belang zijn en reikten handvatten aan waarmee ondernemers zelf aan de slag kunnen om hun financieringsvraag te laten honoreren. Het was een interactieve workshop waarbij de deelnemers zowel tijdens als na afloop de nodige vragen konden stellen aan de sprekers en de adviseur van het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering. Verschillende deelnemers gaven aan het een interessante workshop te vinden die hen veel nieuwe informatie heeft verschaft en verder op weg heeft geholpen bij het optimaliseren van hun financieringsaanvraag en bedrijfsplan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.