Startup Almere | ICT in de Wolken Almere
560
post-template-default,single,single-post,postid-560,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

ICT in de Wolken Almere

ICT in de Wolken Almere

ICT in de Wolken is een project voor ICT-talenten op alle Almeerse scholen voortgezet onderwijs.

Ben of ken jij zo’n talent? Heb je belangstelling voor ICT: computers, apps, robots, moderne communicatiemiddelen? Ben je gemotiveerd om iets extra’s te leren over ICT? Heb jij meer uitdaging nodig?

Als je deze vragen met ja wil beantwoorden, dan is ICT in de Wolken Almere iets voor jou!

Heb je doorzettingsvermogen? Ben je bereid in ICT-projecten met andere leerlingen samen te werken? Ben je goed genoeg op school om wat extra inspanning te doen? Wil je wel eens weten hoe ICT-bedrijven werken? Wil je meer over een vervolgopleiding in de ICT weten?

Bij ICT in de Wolken werk je buiten de school aan projecten die bedacht zijn door Almeerse ICT-bedrijven. Je verdiept in die projecten je kennis over ICT, analyseert een probleem, bedenkt zelf creatieve oplossingen, je bent praktisch bezig, je programmeert, bouwt een app of website, maakt een 3D-print, ontwerpt een database, of kijkt naar de veiligheid van een applicatie. Je wordt begeleid door deskundige ICT-docenten.

Wil je volgend jaar voor het eerst deelnemen? Dan kan dat als je dan in 2016-17 in 4 havo en 4 vwo zit en het vak informatica wil volgen (ook als dat niet op jouw school wordt gegeven). Of als je in vmbo-3 zit als onderdeel van de praktijklessen binnen het programma van T&D of als extra uitdaging.
Je kunt ook voor een profiel- of sectorwerkstuk aan 2 projecten deelnemen.
Als je erg gemotiveerd bent en volgend jaar nog in de onderbouw zit kun je je ook aanmelden. Dan doe je project als extra.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ictindewolken-almere.nl.

Daar vind je ook de projecten en de planning, wat leerlingen over het project zeggen, informatie voor je ouders en hoe je je kunt aanmelden.  Op 22 juni om 16.15 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst waarop je alle vragen kunt stellen aan de begeleiders en aan enkele leerlingen die al aan ICT in de Wolken meedoen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Places to Work, Wisselweg 33, Almere.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.