Startup Almere | Stadskas start & verbind het centrum van Almere aan de thema’s van Growing Green Cities
456
post-template-default,single,single-post,postid-456,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Stadskas start & verbind het centrum van Almere aan de thema’s van Growing Green Cities

Stadskas start & verbind het centrum van Almere aan de thema’s van Growing Green Cities

Woensdag 11 mei 10.00 start de Stadskas met de programmering voor 2016 in het Stadhuis van Almere. Het thema ‘Eetbare stad’ staat dit jaar centraal. Tot aan de Floriade in 2022 kunnen de bewoners van Almere ieder jaar met een ander thema kennis maken. Startups zijn natuurlijk van harte welkom!

Met de Stadskas creëren we ruimte voor bewoners, ondernemers en studenten om aan de slag te gaan met de Growing Green City thema’s: voeding, biodiversiteit, gezonde stad, afvalloze stad en energie.

De kas-gang in het stadhuis is de plek waar we starten. We gaan samen de kans op toeval vergroten en maken het mogelijk voor alle Almeerders om ‘mee te bouwen’ aan de Floriade-ontwikkeling. Samen verzamelen we vragen en ideeën op het prikbord in de kas en gaan op zoek naar mogelijkheden.

We versterken elkaar en maken samen plannen en dromen rondom de green city tastbaar. Bestaande initiatieven worden uitgenodigd mee te denken met anderen en krijgen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. We starten dit jaar gezamenlijk en eindigen op zaterdag 1 oktober met een oogstfeest waar we ook de opbrengst van de samenwerkingen gaan vieren.

11 mei van 10.00 tot 16.00 maken we ook een begin aan het vergroenen van het Stadhuis en planten we 3 bomen. De hele dag kun je komen brainstormen, workshops volgen of kennis maken met bestaande initiatieven.

Voor vragen of suggesties kun je mailen naar growinggreen@almere.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.