Startup Almere | Foto’s en verslag van Startup Saturday
427
post-template-default,single,single-post,postid-427,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Foto’s en verslag van Startup Saturday

Foto’s en verslag van Startup Saturday

Startup Saturday is een event, waarbij startups van harte welkom zijn om langs te komen bij StartupAlmere. Ontmoet innovatieve ondernemers, startups, creatievelingen en experts uit het startup ecosysteem van Almere. Tijdens de sessie was ruimte om vragen te stellen aan de ervaringsdeskundige en mee te denken met de vraagstukken van de sprekers. Voor een impressie hierbij kort verslag en onderaan tref je de foto’s aan!

Sofie Kleefstra medeoprichter van de Startup Converling.com deelde enkele lessen die zij geleerd had tijdens haar startup avontuur. Kies je startup team goed uit, bedenk dat je ze meer dan 10 uur per dag soms 7 dagen per week gaat zien. Het moet ook leuk zijn! Een klik is cruciaal. We zijn naar startup beurzen geweest. Hoe val je op tussen 1000 startups? Wij hadden ons verkleed in de labpakken uit breaking-bad en deelde zogenaamd meth-zakjes uit, want “onze vertalingen zijn 99,5% puur!” Dat is een uniek ratio te noemen voor de volume klanten die via ons platform worden bediend! Bedenk wel goed wat je uit het bezoeken van beurzen en evenementen wilt halen, het kost een hoop tijd en kan ook prijzig zijn. Op dit moment is Converling opzoek naar een nieuwe ronde van investering om hun internationale ambities waar te maken. Neem contact op via info@converling.com.

Jimmy van Zanen en zijn bedrijf 21toolkit bestaat deze week officieel 1 jaar! 21toolkit helpt scholen met het neerzetten van innovation-labs of e-labs waarin kinderen vaardigheden die belangrijk zijn voor de 21ste eeuw ontwikkelen. Alle informatie is beschikbaar online. De docent speelt een andere rol. Wij leiden in de school ook een docent op tot innovatie-coördinator. Deze innovatie-coördinator gaat ook een bijscholingstraject in, zodat het geen hap-snap uurtje is. Innovatie en trends worden op deze manier geborgd in de structuur van de scholen. Jimmy is opzoek naar meerdere personen die de functie van Egenius kunnen gaan vervullen bij scholen. Een Egenius geeft workshops op het gebied van bijvoorbeeld virtual reality, 3d printen, coderen, robotica. Contact kan opgenomen worden met info@21toolkit.nl.

Karin Senf, Senior Projectleider Innovatie & Investeringsbevordering bij de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland: Zij is met een grote groep samenwerkingspartners, waaronder CAH Vilentum, de WUR en East-West Seeds, bezig een Vietnamese komkommer in Flevoland te laten telen en de Nederlandse supermarkten in te krijgen. Deze komkommer heet de bittercourd en heeft positieve werking op de gezondheid en helpt tegen diabetes type 2. Dit project is onderdeel van een groter geheel. Met nog meer andere samenwerkingspartners is zij onder de naam Green Health Solutions aan het bouwen aan een kennis & expertise centrum dat een test-instrumentarium ontwikkelt voor planten-inhoud stoffen. Hierdoor kunnen de effecten van voedsel op de gezondheid worden onderzocht. Voedsel als medicijn is het doel. De OMFL zet zich in voor de bevordering van de regionale economie. Voor contact info@omfl.nl.

Zelf een keer je ervaringen delen op een evenement of je ideeën pitchen? Mail naar info@startupalmere.nl Kijk voor de aankomende evenementen in het Startup Ecosystem van Almere hier.

Bekijk de foto’s

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.