Startup Almere | Mireille aan het woord van de startup Yoghurt – Full of good culture
412
post-template-default,single,single-post,postid-412,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Mireille aan het woord van de startup Yoghurt – Full of good culture

Mireille aan het woord van de startup Yoghurt – Full of good culture

Yoghurt is lekker fris, staat bekend als bindmiddel en zit boordevol goede culturen, net zoals Yoghurt – Full of good culture.

Ik ben Mireille l’Amie en ben de oprichter van Yoghurt – Full of good culture.
Al tijdens mijn afstuderen was ik bezig met wat ik hierna ging doen. Ik wilde gaan werken in de culturele sector, en planner als ik ben ging ik al vroegtijdig aan de slag. Ik wist dat de culturele markt een verzadigde markt is en dat het zoeken naar een baan zeker niet makkelijk zou worden. Ik begon met wat de meesten denk ik zouden doen; CV aanpassen, LinkedIn profiel bewerken, vacaturesites bekijken en met een recruiter gaan praten. Met een mooi (al zeg ik het zelf) CV op zak had ik er vertrouwen in. Maar waar ik al bang voor was, het vinden van een baan in de culturele sector bleek een moeizaam proces en was bovenal frustrerend onoverzichtelijk.

Net als vele creatieve ondernemers had ik behoefte aan een plek waar ik mijzelf kon laten zien, mijn portfolio kon delen, andere freelancers kon vinden en geïnspireerd kon raken. Een eenduidige plek voor mensen met culturele ambities zoals ik. Dit bleek een gedeeld probleem, en waar een probleem is, ga ik graag zoeken naar de oplossing. Deze zoektocht heeft even geduurd, maar nu, een klein jaar verder heb ik een mooi concept staan. Een platform waar ik destijds behoefte aan had. En dat ik na een jaar uitproberen en testen weer bij mijn oorspronkelijke idee ben uitgekomen, tsja, het hoort bij het ondernemen denk ik dan maar.

Yoghurt – Full of good culture is het resultaat.
Yoghurt is het sociale platform voor de culturele industrie. De schakel tussen de culturele professionals en de bedrijven die juist die mensen zoekt. Yoghurt bevordert contact tussen (freelance) culturele professionals* onderling, met (sociaal) culturele start-ups en vergroot de zichtbaarheid naar het werkveld. Professionals en start-ups kunnen een profiel uploaden en vormgeven. Een online portfolio als het ware. Je kunt elkaar berichten sturen, volgen, vragen stellen en inspireren! Het werkveld krijgt een overzichtelijke plek om professionals te werven en zij hebben direct een groot bereik voor vragen of opdrachten.
Yoghurt biedt de centrale plek waar cultureel vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht.
*Op www.yoghurtcultuur.nl kun je een omschrijving vinden van ‘de culturele professional’.

De culturele sector is volop in ontwikkeling en om de professionalisering in de sector een handje te helpen bied ik Yoghurt als tool aan. Voor nieuwe ontmoetingen en partnerships, profilering en inspiratie. Om zichtbaarder te zijn voor het werkveld en te laten zien waar je trots op bent!

Ik werk keihard om Yoghurt zo snel mogelijk van de grond te krijgen maar het zal nog wel een maand of 3 gaan duren. Houdt Yoghurt dus in de gaten!

Volg me op #yoghurt_cultuur of kijk op www.yoghurtcultuur.nl voor meer informatie!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.