Startup Almere | Ook waardevol: ondernemerschap inspireert. Starten, pionieren en inspireren
399
post-template-default,single,single-post,postid-399,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ook waardevol: ondernemerschap inspireert. Starten, pionieren en inspireren

Ook waardevol: ondernemerschap inspireert. Starten, pionieren en inspireren

Ik ben Joost eigenaar van Oerz foodtruck. Vorig jaar heb ik mijn vaste baan opgezegd om de droom van een eigen onderneming te verwezenlijken. Een sprong in het diepe die ik al jaren wilde maken. Lang zocht ik naar een nieuw idee om mee te starten, een gouden ei. Maar ik kwam erachter dat ik zocht met oogkleppen op. Waar lag mijn kracht en mijn netwerk, waar haal ik passie en energie uit. Ik reed met mijn vrouw langs een foodtruck en we hadden trek in een broodje. Al verder rijdend met een heerlijk broodje in de hand kwam uiteindelijk het idee om een foodtruck te beginnen. Wat me enorm aansprak was de vrijheid die je met een foodtruck hebt. Je kan er enorm veel kanten mee op. Je maakt mensen blij en laat ze genieten.

Het is best spannend om vervolgens je vaste contract op te zeggen. Mijn vrouw had dit ook vlak daarvoor gedaan en we hebben 2 kleine kinderen. Maar wie niet waagt wie niet wint en zo gebeurde het. Ik kocht een oude Mercedes camper uit 1968 en begon die om te bouwen naar een mobiele keuken. De investering konden we doen met ons spaargeld en daarom hoefde we geen risico’s te nemen met geleend geld. Twee maanden later stond ik op mijn eerste festival en was het een groot succes.

Als start-up zijnde merk je dat er heel veel werk in gaat zitten. Van te voren maak je een inschatting maar al snel kwam ik erachter dat veel werkzaamheden veel meer tijd kosten dan ik had gehoopt. Ik had er allereerst voor gekozen zoveel mogelijk in eigen hand te houden zoals een website en administratie maar al snel kom je erachter dat je keuzes moet maken en dat werkzaamheden uit besteden geld kost maar enorm veel tijd oplevert. Tijd waarin je vaak meer geld kan verdienen dan dat je bespaard door het zelf te doen. Al doende leert men en ik raad aan iedereen die een start-up wil beginnen het te doen. Ik leer nog elke dag maar heb ook nog elke dag geen spijt gehad dat ik deze stap heb genomen. Tuurlijk schiet je wel eens in de stress en heb je regelmatig tegenslagen, maar die wegen niet op tegen de lol en de voldoening die je behaald uit de rest.

Als laatste wil ik het hebben over startup zijn in Almere. Een stad vol mogelijkheden. Nog niet alles is hier, maar Almere behoort tot de grootste steden van Nederland. Dit biedt enorm veel kansen. Er wordt veel georganiseerd in Almere en er is heel veel mogelijk. Dit maakt ondernemen in Almere extra leuk. Nog een voordeel is dat er veel creatieve mensen zijn en dat die elkaar in Almere goed kunnen vinden. Almeerders helpen elkaar. Samen maken we deze stad nog levendiger en mooier!

Joost is een startende ondernemer en inspireert jonge ondernemers in Almere.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.