Startup Almere | Kick-off International Week Windesheim Flevoland: studenten aan de slag met challenges Floriade 2022
210
post-template-default,single,single-post,postid-210,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Kick-off International Week Windesheim Flevoland: studenten aan de slag met challenges Floriade 2022

Kick-off International Week Windesheim Flevoland: studenten aan de slag met challenges Floriade 2022

‘Hoe kunnen we steden groener en duurzamer maken voor de toekomst?’ Over dat vraagstuk buigen 650 studenten van hogeschool Windesheim Flevoland zich – met de nieuwe Floriadewijk als concrete case – tijdens de International Week die vandaag van start ging.

‘Almere heeft de ambitie om in 2022 energieneutraal en een stad zonder afval te zijn. En jullie kunnen iets toevoegen aan de kennis en kunde die er al is op dat gebied’, aldus burgemeester Franc Weerwind die de International Week officieel opende in bioscoop Utopolis. ‘Over enkele jaren neemt jullie generatie het roer over. Deze week draag je bij aan je eigen toekomst’, zei Peter Verdaasdonk van Growing Green Cities (gemeente Almere).

Keynotespreker Koert van Mensvoort spoorde studenten aan om ver vooruit te kijken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. De kunstenaar en filosoof is het meest bekend vanwege zijn Next Nature visie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex en alomtegenwoordig wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren.

Tot en met donderdag 4 februari werken eerste- en tweedejaarsstudenten van alle opleidingen van de hogeschool in multidisciplinaire groepen aan challenges rondom de nieuwe stadswijk die gebouwd wordt aan het Weerwater in het kader van de Floriade 2022.

Challenges
Hoe komt de nieuwe wijk eruit te zien, welke slimme technologie kan er ingezet worden, hoe kun je e-health inzetten om de bevolking gezond te houden, en hoe stimuleer je sociale cohesie en duurzaam ondernemerschap in de wijk? Dat zijn enkele challenges waar de studenten zich over buigen. In de komende dagen volgen ze diverse workshops en lezingen van sprekers uit binnen- en buitenland om nog meer inspiratie op te doen. Ambassadeurs van Growing Green Cities fungeren als vraagbaak.

Uitnodiging presentaties challenges
Donderdagmiddag 4 februari presenteren de studenten hun ideeën en producten in het Stadhuis. Je bent van harte uitgenodigd het resultaat van deze eerste editie te bekijken. Aansluitend wordt het winnende team gekozen door de jury bestaande uit René Peeters (wethouder gemeente Almere), Boj van den Berg (initiator Urban Greeners), Joe van der Veen (programma manager Growing Green Cities) en Rien Komen (directeur Windesheim Flevoland). De studenten met het beste idee winnen een studytrip naar Edinburgh.

01-02-2016FrancWeerwind
Burgemeester van Almere, Franc Weerwind en directeur van Windesheim Flevoland, Rien Komen openen de International Week 2016. Foto: Mona Alikhah

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.