Startup Almere | Blog
7
page,page-id-7,page-template,page-template-blog-large-image-simple,page-template-blog-large-image-simple-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Blog

Kom kijken, inspiratie opdoen en netwerken bij de pitches van AppRuption! Met een pitch presenteren de 4e jaars HBO studenten de app prototypes en business ideeën die ze ontwikkeld hebben samen met ICT bedrijven op een nog nader bekend te maken thema.

Introductie MBA Friso Muntjewerf coach bij de StartupAlmere community. Friso Muntjeswerf gaat startups coachen bij StartupAlmere vanuit zijn rijke ervaring en is op dit moment bezig met het bedrijf waar hij medeoprichter van is: Innofication. We stellen hem graag aan jullie voor doormiddel van een interview.

Het Ondernemersplein Zoals in vele andere sectoren barst het in de culturele sector ook van zelfstandige ondernemers (ZZP'ers): kunstenaars, ontwerpers, architecten, adviseurs enz. Het Ondernemersplein van de Gemeente Almere is opgericht om startende en bestaande ondernemers uit alle vakgebieden te helpen met informatie en deskundig advies. Zo kan men hier bijvoorbeeld de formele registratie van hun onderneming regelen en vragen stellen met betrekking tot hun onderneming. Kom op dinsdag 25 oktober naar de Hotspotborrel en maak kennis met het Ondernemersplein, de medewerkers, en met onderwerpen waarover culturele zelfstandigen bij hen terecht kunnen.

Naast traditionele financieringsmogelijkheden voor ondernemers, zijn er diverse andere mogelijkheden, ook wel ‘Alternatieve Financiering’ genoemd. Spraakmakende sprekers nemen u mee in de actuele trends en ontwikkelingen op dit gebied. Meer weten over financiering buiten de gebaande paden? Op 5 oktober a.s. organiseren wij de 2e editie van het ondernemersevenement “Alternatieve Financiering”.

Vanaf 2015 ben ik betrokken bij het opzetten van het startup ecosysteem in Almere. In samenwerking met verschillende partijen in de stad waaronder de Gemeente Almere en diverse bedrijven zijn we gestart met het vorm geven van faciliteiten voor startups en innovatief ondernemerschap. In september bestaat StartupAlmere alweer een jaar en ik kan met trots vertellen dat er weer een mooi nieuw jaar in het vooruitzicht ligt. Binnenkort presenteer ik samen met mijn co-founders Menno van Dam en Martijn de Vries, de officiële stichting en ons 1-jarige bestaan. Ook zullen wij daar verschillende ontwikkelingen bekend maken met betrekking tot het komende jaar, nieuwe samenwerkingspartners en de eerste echte Startup Hub van Almere. Eh, startup? Wat is dat? Lees hieronder de introductie over het hoe en wat van een startup ecosysteem.

Twintig Flevolandse jongeren zijn dinsdag 19 juli begonnen met het project ZomerOndernemer. Zij starten deze zomervakantie hun eigen bedrijf, als alternatief voor een vakantiebaan.

PERSBERICHT ALMERE - Jim Bisschop heeft woensdagavond samen met zijn team van Innobee de eerste editie van 'Almere Pitcht' gewonnen. Met de prijs van 5000 euro kan Bisschop zijn businessplan gaan uitvoeren.