Startup Almere | Ambassadors
611
page,page-id-611,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ambassadors

Adham Laamraoui

Adham Laamraoui
Programma manager digitale innovatie

Om te kunnen co-creëren met lokale partners van de bibliotheek hebben wij bij wijze van innovatie besloten om juist het DNA van start-ups te benutten. Eind maart lanceren wij de ook de ‘Start-up HUB’. Dit is een plek naast het Digital Lab van de bibliotheek die bedoeld is start-ups de kans te bieden om tot wasdom te komen.

 

De ruimte, twee werkplekken, en alle faciliteiten van de bibliotheek worden kosteloos ter beschikking gesteld aan de deelnemers. Voorwaarde is wel dat 10% van je tijd wordt terug geïnvesteerd in innovaties voor de bibliotheek. De bijzondere wisselwerking die ontstaat tussen publiek en privaat levert meer op dan de som der delen. De start-up kan zich vestigen, de bibliotheek leert beter te innoveren en de gebruikers van de bibliotheek krijgen sneller nieuwe diensten, win-win-win dus. Maar daar blijft het niet bij! Het organiseren van events rondom het thema start-ups, digitalisering, innovatie en informeel leren, krijgen bij ons ruim aandacht. StartupAlmere en de Nieuwe Bibliotheek tekende op 23-03 een samenwerkingsovereenkomst om gebruik te maken van elkaars platform en gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen zoals een drone race en pressure cooker sessies tevens stelt de Nieuwe Bibliotheek faciliteiten beschikbaar aan StartupAlmere.

Simon Stunnenberg

Simon Stunnenberg
Corporate Business Development Manager

USG people is gevestigd in Almere en is voortdurend opzoek naar de beste manieren om innovatie structureel in te bouwen in de organisatie en de beste manier om innovatie processen vorm te geven. Disruptieve innovatie komt veelal ook van buiten de organisatie en USG People staat daarom midden in het startup ecosysteem. USG People stelt haar HR expertise, kennis van innovatie management en netwerk ter beschikking om zo mee te bouwen aan het startup klimaat van Almere.

markpol

Mark Pol
Wethouder Economische Zaken

StartupAlmere en de gemeente Almere werken nauw samen vanaf de start bijeenkomst in September 2015 geïnitieerd door de Gemeente Almere en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. ‘Pionieren zit in het DNA van Almere’ aldus Wethouder Mark Pol aanwezig bij de lancering van de startup community in Januari. Sector developer ICT & Media – Frank Halsema ondersteunt de organisatie waar mogelijk.

Myrthe Zwaan

Myrthe Zwaan
Innovation Team Coordinator

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar, schrijven zich in en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, Groene Tulp en de Publieksprijs. Daarnaast is er een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland, de Innovator of the Year. Door de samenwerking met StartupAlmere kunnen nieuwsgierigen direct in contact komen met het programma en kan Accenture haar kennis op het gebied van innovatie delen.

Ineke Mastenbroek

Ineke Mastenbroek
Directeur

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland heeft als doel het bevorderen van de regionale economie. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland ziet in StartupAlmere een netwerk ontstaan waarin innovatie centraal staat wat kan leiden tot nieuwe bedrijvigheid. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is vanaf het begin betrokken bij StartupAlmere. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland faciliteert het initiatief door de inzet van projectleiders. De projectleiders kunnen de weg wijzen in het financieringsinstrumentarium binnen de provincie en kunnen door hun netwerk slimme samenwerkingen bouwen om innovaties versnellen.

Robin Schuil

Robin Schuil
Serial entrepreneur, software developer, coach @startupbootcamp

Robin Schuil maakte tijdens Startup Night Almere februari 2016 bekend te stoppen bij marktplaats waar hij medeoprichter van is. Een E-Business Startup in Almere is voor hem de volgende stap. Een startup community waarmee je ideeën en ervaring kan uitwisselen is belangrijk. Robin bouwt mee aan de community vanuit zijn kennis en ervaring. Hij neemt als eerste startup plaats in de accelerator en vormt hiermee een belangrijke aantrekkingsfactor.

niekvandervoort

Niek van der Voort
Serial Entrepreneur & Startup Ecosystem Expert

Zijn ervaring met het oprichten van een incubator bij de universiteit van Utrecht, betrokkenheid bij de oprichting van een startup community in Rotterdam, het oprichten van zijn eigen software onderneming, zijn betrokkenheid bij de opbouw van Startuphub B. Amsterdam, trekker van een innovatie accelerator programma voor de vereniging van Nederlandse gemeente maakt Niek van de Voort een uitermate gewaardeerde adviseur voor het programma van StartupAlmere.

Kay Lagerweij

Kay Lagerweij
Ondernemer en medeoprichter Places to work

In Places to work waren wij aan het bouwen aan een omgeving waarin ondernemerschap tot wasdom komt door verschillende faciliteiten bij elkaar te brengen onder een dak. De inloopspreekuren met een jurist of financieel adviseur zijn daar een mooi voorbeeld van, maar ook de evenementen voor ondernemers die worden georganiseerd op onze locatie. Verschillende evenementen hebben het afgelopen jaar plaatsgevonden op deze locatie.

Arjan van der Oest

Arjan van der Oest
Initiator The Things Network Flevoland

De stichting zet zich in voor de promotie van technieken die ‘The Internet of Things’ mogelijk gaan maken in Flevoland. De stichting vormt een expertise centrum en bevordert op die manier de uitrol van bijvoorbeeld de draadloze LoRa -WAN techniek. StartupAlmere biedt een vehicle van waaruit deze kennis gedeeld kan worden en samen nagedacht kan worden over toepassingen ofwel innovaties die deze techniek mogelijk maakt. StartupAlmere verbindt deze ontwikkelingen op technologisch gebied aan de startup community en moedigt deze aan door middel van evenementen zoals hackathons om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Jan-Melle Liscaljet

Jan-Melle Liscaljet
Cultuurmakelaar

StartupAlmere ondersteunt het CultuurFondsAlmere een creatief en rijk cultureel leven te stimuleren. Een ondernemende cultuur waarin geen idee gek of groot genoeg is, er risico’s genomen durven worden, er uitwisseling van ideeën plaats vindt en er een geloof is in de maakbaarheid van het leven biedt kansen om de cultuursector te versterken. StartupAlmere draagt bij aan het bouwen van een stad waar van alles te beleven is door ondernemerschap & innovatie aan te jagen.

Michel Splint

Michel Splint
Manager Ecosystem Development & Cloud Consultant bij IBM

Een succesvol ecosyteem van Almere is mogelijk wanneer zij meelift in de ontwikkelingen die gaande zijn in Amsterdam en op nationaal niveau met StartupDelta. Wanneer het startup ecosysteem van Almere wordt gezien als onderdeel van Amsterdam kan StartupAlmere zich daarbinnen positioneren. StartupAlmere gaat op die manier mee in de internationale marketing inspanningen van Amsterdam. StartupAlmere moet de komende tijd opzoek naar een samenwerking met StartupAmsterdam en de unieke kenmerken van Almere.

Ruben Nieuwenhuis

Ruben Nieuwenhuis
Program Director StartupAmsterdam

Amsterdam heeft het omliggende gebied waaronder Almere nodig om als gehele regio internationaal op de kaart te komen staan als excellent startup ecosysteem. Onze programma’s om het ecosysteem te boosten testen we eerst klein en vervolgens schalen we ze op. Het is een actie programma, waarbij we werken als een startup. Onze programma’s zijn opensource en beschikbaar voor StartupAlmere. Neem bijvoorbeeld de launchpad meetups waarbij StartupAlmere zo kan inpluggen om corporates uit de omgeving te verbinden aan Startups. StartupAmsterdam voorziet in advies, promotie, ondersteuning en is op die manier partner van StartupAlmere.

Valérie Vallenduuk

Valérie Vallenduuk
Founder Haarlem Valley BV

Valérie ontwikkelde samen met haar team een programma waarbij startups worden gekoppeld aan investeerders doormiddel van verschillende evenementen met als grote klapper een pitch event, waarbij investeerders live investeren. In 2016 heeft zij met haar team vanuit de PRES een subsidieaanvraag gedaan om dit programma ook uit te rollen naar andere regionale gebieden, waaronder Flevoland. Haarlemvalley was blij verrast toen StartupAlmere uit de grond schoot en er een gesprekspartner ontstond voor de uitrol van hun activiteiten in de regio Flevoland.

René Krijger Gert Bulthuis

René Krijger & Gert Bulthuis
Directie MKB Fonds Flevoland BV & Technofonds Flevoland BV

Als bedrijven starten of groeien is er behoefte aan kapitaal. Maar ook wanneer ondernemers nieuwe markten willen aanboren of nieuwe producten ontwikkelen is er vaak extra geld nodig. Technofonds Flevoland en MKB Fonds Flevoland investeren beiden risicodragend kapitaal in innovatieve ambitieuze startende en groeiende ondernemers in de regio Flevoland 1. tot maximaal €500.000. Participatie vindt altijd plaats in de vorm van een combinatie van aandelenkapitaal en een marktconforme geldlening.
De ervaren investmentmanagers hebben veel kennis in huis en zijn in sterke mate betrokken bij een bedrijf. We gaan echter nooit op de stoel van de ondernemer zitten. Voor de ondernemer zijn we een klankbord en coach. Daarnaast beschikken wij over uitgebreid netwerk indien gericht advies of begeleiding nodig is. Vanzelfsprekend hechten wij een groot belang aan het creëren van zoveel mogelijk synergie tussen de bedrijven in onze portefeuille. Samen ben je sterker!

jessica

Jessica Meijer
Country Program Manager | Oracle Academy

Oracle Academy is de MVO organisatie binnen Oracle, die zich bezig houdt met het verbeteren van de IT educatie. Oracle Academy biedt docenten gratis lesmateriaal aan in Java en Databases (PL/SQL). Daarnaast kunnen docenten binnen de Oracle Academy gratis Alice en Greenfoot workshops volgen/geven en leuke projecten, wedstrijden of events opzetten in samenwerking met ons. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij aan het startup ecosysteem van Almere!

liesbeth

Liesbeth Bron
Accountmanager bij R2Pro

R2Pro heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van start-ups. Het doel van R2Pro is zoveel mogelijk producten succesvol naar de markt te brengen zodat ze komen waar ze horen: bij de gebruikers! R2Pro zorgt met behulp van haar beproefde ontwikkelmethode dat je idee wordt uitgewerkt tot productie. Meer weten? Bekijk de pitch, www.r2pro.nl/#pitch.

Maak gebruik van deze kennis en passie voor productontwikkeling, speciaal voor StartupAlmere bieden ze gratis 2 uur vrijblijvend advies aan. Om een afspraak te maken kun je contact opnemen met Liesbeth Bron, vialiesbeth.bron@r2pro.nl of +31 (0)6 39 88 55 04.

friso

Friso Muntjewerf
Innofication

innofication

Adham Laamraoui – Programma manager digitale innovatie
Om te kunnen co-creëren met lokale partners van de bibliotheek hebben wij bij wijze van innovatie besloten om juist het DNA van start-ups te benutten. Eind maart lanceren wij de ook de ‘Start-up HUB’. Dit is een plek naast het Digital Lab van de bibliotheek die bedoeld is start-ups de kans te bieden om tot wasdom te komen.

De ruimte, twee werkplekken, en alle faciliteiten van de bibliotheek worden kosteloos ter beschikking gesteld aan de deelnemers. Voorwaarde is wel dat 10% van je tijd wordt terug geïnvesteerd in innovaties voor de bibliotheek. De bijzondere wisselwerking die ontstaat tussen publiek en privaat levert meer op dan de som der delen. De start-up kan zich vestigen, de bibliotheek leert beter te innoveren en de gebruikers van de bibliotheek krijgen sneller nieuwe diensten, win-win-win dus. Maar daar blijft het niet bij! Het organiseren van events rondom het thema start-ups, digitalisering, innovatie en informeel leren, krijgen bij ons ruim aandacht. StartupAlmere en de Nieuwe Bibliotheek tekende op 23-03 een samenwerkingsovereenkomst om gebruik te maken van elkaars platform en gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen zoals een drone race en pressure cooker sessies tevens stelt de Nieuwe Bibliotheek faciliteiten beschikbaar aan StartupAlmere.

Simon Stunnenberg – Corporate Business Development Manager

USG people is gevestigd in Almere en is voortdurend opzoek naar de beste manieren om innovatie structureel in te bouwen in de organisatie en de beste manier om innovatie processen vorm te geven. Disruptieve innovatie komt veelal ook van buiten de organisatie en USG People staat daarom midden in het startup ecosysteem. USG People stelt haar HR expertise, kennis van innovatie management en netwerk ter beschikking om zo mee te bouwen aan het startup klimaat van Almere.

Myrthe Zwaan – Innovation Team Coordinator

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar, schrijven zich in en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, Groene Tulp en de Publieksprijs. Daarnaast is er een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland, de Innovator of the Year. Door de samenwerking met StartupAlmere kunnen nieuwsgierigen direct in contact komen met het programma en kan Accenture haar kennis op het gebied van innovatie delen.

Ineke Mastenbroek – Directeur

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland heeft als doel het bevorderen van de regionale economie. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland ziet in StartupAlmere een netwerk ontstaan waarin innovatie centraal staat wat kan leiden tot nieuwe bedrijvigheid. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is vanaf het begin betrokken bij StartupAlmere. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland faciliteert het initiatief door de inzet van projectleiders. De projectleiders kunnen de weg wijzen in het financieringsinstrumentarium binnen de provincie en kunnen door hun netwerk slimme samenwerkingen bouwen om innovaties versnellen.

Robin Schuil- serial entrepreneur, software developer, coach @startupbootcamp

Robin Schuil maakte tijdens Startup Night Almere februari 2016 bekend te stoppen bij marktplaats waar hij medeoprichter van is. Een E-Business Startup in Almere is voor hem de volgende stap. Een startup community waarmee je ideeën en ervaring kan uitwisselen is belangrijk. Robin bouwt mee aan de community vanuit zijn kennis en ervaring. Hij neemt als eerste startup plaats in de accelerator en vormt hiermee een belangrijke aantrekkingsfactor.

Niek van der Voort – Serial Entrepreneur & Startup Ecosystem Expert

Zijn ervaring met het oprichten van een incubator bij de universiteit van Utrecht, de oprichting van een startup community in Rotterdam, het oprichten van zijn eigen software onderneming, zijn betrokkenheid bij de opbouw van Startuphub B. Amsterdam, trekker van een innovatie accelerator programma voor de vereniging van Nederlandse gemeente maakt Niek van de Voort een uitermate gewaardeerde adviseur voor het programma van StartupAlmere.

Kay Lagerweij – Ondernemer en medeoprichter Places to work

In placestowork waren wij aan het bouwen aan een omgeving waarin ondernemerschap tot wasdom komt door verschillende faciliteiten bij elkaar te brengen onder een dak. De inloopspreekuren met een jurist of financieel adviseur zijn daar een mooi voorbeeld van, maar ook de evenementen voor ondernemers die worden georganiseerd op onze locatie. Verschillende evenementen hebben het afgelopen jaar plaatsgevonden op deze locatie.

Arjan van der Oest – Initiator The Things Network Flevoland

De stichting zet zich in voor de promotie van technieken die ‘The Internet of Things’ mogelijk gaan maken in Flevoland. De stichting vormt een expertise centrum en bevordert op die manier de uitrol van bijvoorbeeld de draadloze LoRa -WAN techniek. StartupAlmere biedt een vehicle van waaruit deze kennis gedeeld kan worden en samen nagedacht kan worden over toepassingen ofwel innovaties die deze techniek mogelijk maakt. StartupAlmere verbindt deze ontwikkelingen op technologisch gebied aan de startup community en moedigt deze aan door middel van evenementen zoals hackathons om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Jan-Melle Liscaljet – Cultuurmakelaar

StartupAlmere ondersteunt het CultuurFondsAlmere een creatief en rijk cultureel leven te stimuleren. Een ondernemende cultuur waarin geen idee gek of groot genoeg is, er risico’s genomen durven worden, er uitwisseling van ideeën plaats vindt en er een geloof is in de maakbaarheid van het leven biedt kansen om de cultuursector te versterken. StartupAlmere draagt bij aan het bouwen van een stad waar van alles te beleven is door ondernemerschap & innovatie aan te jagen.

Michel Splint – Manager Ecosystem Development & Cloud Consultant

Een succesvol ecosyteem van Almere is mogelijk wanneer zij meelift in de ontwikkelingen die gaande zijn in Amsterdam en op nationaal niveau met StartupDelta. Wanneer het startup ecosysteem van Almere wordt gezien als onderdeel van Amsterdam kan StartupAlmere zich daarbinnen positioneren. StartupAlmere gaat op die manier mee in de internationale marketing inspanningen van Amsterdam. StartupAlmere moet de komende tijd opzoek naar een samenwerking met StartupAmsterdam en de unieke kenmerken van Almere.

Ruben Nieuwenhuis – Program Director

Amsterdam heeft het omliggende gebied waaronder Almere nodig om als gehele regio internationaal op de kaart te komen staan als excellent startup ecosysteem. Onze programma’s om het ecosysteem te boosten testen we eerst klein en vervolgens schalen we ze op. Het is een actie programma, waarbij we werken als een startup. Onze programma’s zijn opensource en beschikbaar voor StartupAlmere. Neem bijvoorbeeld de launchpad meetups waarbij StartupAlmere zo kan inpluggen om corporates uit de omgeving te verbinden aan Startups. StartupAmsterdam voorziet in advies, promotie, ondersteuning en is op die manier partner van StartupAlmere.

Valérie Vallenduuk – board member, founder Haarlem Valley BV

Valérie ontwikkelde samen met haar team een programma waarbij startups worden gekoppeld aan investeerders doormiddel van verschillende evenementen met als grote klapper een pitch event, waarbij investeerders live investeren. In 2016 heeft zij met haar team vanuit de PRES een subsidieaanvraag gedaan om dit programma ook uit te rollen naar andere regionale gebieden, waaronder Flevoland. Haarlemvalley was blij verrast toen StartupAlmere uit de grond schoot en er een gesprekspartner ontstond voor de uitrol van hun activiteiten in de regio Flevoland.

René Krijger & Gert Bulthuis – Directie MKB Fonds Flevoland BV & Technofonds Flevoland BV

Als bedrijven starten of groeien is er behoefte aan kapitaal. Maar ook wanneer ondernemers nieuwe markten willen aanboren of nieuwe producten ontwikkelen is er vaak extra geld nodig. Technofonds Flevoland en MKB Fonds Flevoland investeren beiden risicodragend kapitaal in innovatieve ambitieuze startende en groeiende ondernemers in de regio Flevoland 1. tot maximaal €500.000. Participatie vindt altijd plaats in de vorm van een combinatie van aandelenkapitaal en een marktconforme geldlening.

De ervaren investmentmanagers hebben veel kennis in huis en zijn in sterke mate betrokken bij een bedrijf. We gaan echter nooit op de stoel van de ondernemer zitten. Voor de ondernemer zijn we een klankbord en coach. Daarnaast beschikken wij over uitgebreid netwerk indien gericht advies of begeleiding nodig is. Vanzelfsprekend hechten wij een groot belang aan het creëren van zoveel mogelijk synergie tussen de bedrijven in onze portefeuille. Samen ben je sterker!